РАЗЛИЧНОТО ЛЯТО

Детска творческа академия „РАЗЛИЧНОТО ЛЯТО“, която се реализира с финансовата подкрепа на ОБЩИНА ПЛОВДИВ е към своя край. Доволни сме от резултата – ТВОРИХМЕ И СЕ ЗАБАВЛЯВАХМЕ !Всеки участник намери и изрази себе си в творческите работилници по „Приложни изкуства“, които включваха - декупаж, моделиране , изработка на керамични фигури, витражи върху стъкло, мокро плъстене с жива вълна, текстилна мандала, колажи с природни материали, работа със сух пастел и др.
„Моят Пловдив“ - Обогатихме познанията си за историята, археологията и културата на Пловдив. В четири последователни четвъртъка ние посетихме Малката базилика, Римски стадион ,Етнографски музей, Исторически музей, Природонаучен музей и Планетариума, Хисар капия, къщи- музеи и галерии в Старинен Пловдив. Безплатните входове и беседите във всички музеи, галерии и старинни къщи ни бяха осигурени от Дирекция „Култура и културно наследство“ .
Провокирахме интерес за „Европа, в която живеем“ и придобихме знания за всяка от страните членки на Европейския съюз. Чрез забавни игри, редене на пъзели, допълване на пана с лепенки, провокиращи въпроси и мн. други направихме едно виртуално пътешествие в страните от Европейския съюз. „Пътешествието“ се осъществи съвместно с информационен център „Европа директно“ – Пловдив.„Магията на белите клавиши“ - Постигнахме първите стъпки в музиката и отключихме емоционалната интелигентност на нашите млади таланти. Участниците могат да изсвирят познати мелодии - звукоподражателно и по ноти.В прохладата на парк „Лаута“ ежедневно мерихме сили в игри на футбол, волейбол, федербал, скачане на въже, състезания с чували и много други състезателни игри. Успяхме да научим, че в спорта е важна не само бързината, но и екипността.Академията завършва с изложба, кратък концерт и почерпка. Като подарък за завършването си малките участници в академията получават книга и DVD със снимки от всички хубави моменти на обучение, творчество и забавления. „РАЗЛИЧНОТО ЛЯТО“ - Всичко това се случи от 1-ви до 30-ти юни 2017 г. И така до следващата година...

Социални Медии

Контакти

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "МЛАДОСТ – 1983 г.”
Пловдив - 4023, ж.р.. "Тракия" бл. 22
тел.- 032:682 250, 0888487232
e-mail: mladost83@abv.bg
Председател: Екатерина Каблешкова
Секретар: Елена Апостолова

Народно читалище „Младост-1983” 1983-2017 ©